Deze jonge vrouw zat gevangen in haar angst – toen begon ze een reis die haar leven zou veranderen

Sally Appert is een 27-jarige accountant uit San Jose, Californië. Ze groeide op met gevoelens van angst die uiteindelijk uitgroeiden tot een obsessief-compulsieve stoornis (OCS). Op het dieptepunt werd elke dag voor haar gedomineerd door de angst die uit haar stoornis voortkwam, en ze voelde dat ze geen controle had. Dit is Sally’s verhaal van hoe ze haar angst overwon en haar leven transformeerde – na een onverwachte ontdekking op vakantie.

Verlamd door angst als kind

Ik denk dat ik bang ben geboren. Ik huilde als iemand anders dan mijn ouders me vasthield. Als een klein meisje was ik doodsbang voor harde geluiden, vooral het geluid van stromend water.

Toen ik een kind was, was ik bang voor een hele lijst dingen: ziektekiemen, mensenmassa’s, uit logeren gaan, voedsel, slechte geurtjes, de geringste symptomen van ziekte, en zelfs de mogelijkheid dat in de toekomst mijn knuffeldieren oud zouden worden en uit elkaar zouden vallen. Ik weet dat dit laatste gek klinkt, maar ik lag ’s nachts wakker en maakte mezelf ziek.

Toen ik twaalf was, had ik geen andere keus dan hulp te zoeken voor mijn angst en kreeg ik medicatie van mijn arts. Hoewel het medicijn me hielp in het begin, ontwikkelden mijn angsten zich toen ik vijftien was tot symptomen van obsessief-compulsieve stoornis (OCS).

Om je een idee te geven van wat het betekent om te leven met OCS, bijvoorbeeld, overal waar ik ging, moest ik elk woord dat ik zag lezen. Van reclameborden en labels tot instructies of boekomslagen, of wat dan ook, ik moest alles lezen waar mijn ogen op vielen. Als ik dat niet deed, voelde ik me vreselijk ongerust, alsof er heet water in mijn maag zat. Het voelde alsof ik mijn eigen geest niet kon beheersen, en het was angstaanjagend.

“Van billboards en labels tot instructies of boekomslagen, of wat dan ook, ik moest lezen waar mijn ogen op vielen.” (Publiek domein)

Als ik terugkijk, denk ik dat het geluk had dat ik thuis ben geschoold. Als ik naar een openbare school was gegaan, weet ik niet hoe ik elke dag zou zijn doorgekomen. Thuis ging het goed door mijn ogen zo veel mogelijk op de vloer gericht te houden zodat ik niet naar woorden kon kijken.

Omdat mijn symptomen verergerden, moest ik tweemaal zoveel kalmeringsmiddelen nemen om de OCS onder controle te houden, maar de medicatie kon de stoornis niet volledig genezen. Ik wist dat de chemicaliën in de pillen niet goed waren voor mijn lichaam, en ik had gehoord dat deze medicatie verslavend was en het moeilijk was om ermee te stoppen, en dat ik misschien meer en meer zou moeten nemen in de loop der jaren. Ik wilde niet dat dit zou gebeuren, maar ik was bang om ermee te stoppen.

Als ik vergat het medicijn twee dagen achter elkaar te gebruiken, raakte ik geïrriteerd zonder goede reden. Ik voelde me ook op een vreemde manier duizelig, iets waarvan ik dacht dat het een ontwenningsverschijnsel was. Dit maakte me nog banger om met de medicatie te stoppen.

Aangezien ik ook een aantal symptomen van autisme had, hielp mijn stiefmoeder me bij de aanvraag voor bijstand voor mensen met een handicap toen ik 18 was, omdat ze bang was dat ik niet in staat was om een baan te behouden.

Een reis die alles veranderde

Ondanks mijn OCD probeerde ik nog steeds een normaal leven te leiden. Ik hoopte dat ik op een dag mijn angst zou overwinnen zonder de hulp van een medicijn.

De zomer dat ik negentien werd, ging ik met mijn moeder, zus en stiefvader op reis naar Alaska. Behalve dat we een geweldige tijd hadden, begon ik een aantal verbazingwekkende veranderingen in de gezondheid van mijn moeder te zien.

Tijdens die reis was mijn moeder ongewoon energiek en leek ze nooit moe te worden. Ze wandelde over een enorme gletsjer, verkende een grot en bezocht allerlei toeristische plekken met ons, en ze klaagde nooit over vermoeidheid. Ze volgde niet eens haar gebruikelijke strenge dieet met de voedingssupplementen die ze vroeger nodig had om te kunnen functioneren. Het was alsof ze plotseling weer jong was geworden, alsof ze een nieuw leven had gekregen.

Sally Appert (R) met haar moeder en zus tijdens een reis naar Alaska in juli 2010 | Met dank aan Sally Appert

Jarenlang had mijn moeder last gehad van langdurige diabetes type I en symptomen van fibromyalgie, dus ik was eraan gewend dat ze zich in een fragiele gezondheidstoestand bevond.

Om een voorbeeld te geven, kort voor de reis naar Alaska, bezochten we de Foresthill Bridge, de hoogste brug in Californië. Ik wilde langs de wand van de kloof onder de brug klimmen om bij de rivier te komen, maar het was een lange steile wandeling. Mijn zus en ik waren jong en fit, maar onze moeder was zwak en vermoeid. We klommen een eindje naar beneden, maar onze moeder zei dat ze niet meer omhoog kon klimmen als we verder zouden gaan, dus keerden we terug. Ze kwam amper terug de heuvel op – ze moest ons vasthouden en we sleepten haar omhoog.

Dus ik was verrast om zo’n plotselinge verandering in haar te zien. Later legde ze me uit wat er was gebeurd. Haar herstel was te danken aan Falun Dafa, een oude Chinese meditatie-beoefening voor het verbeteren van geest en lichaam. In slechts een paar dagen voelde ze zich veel beter en energieker door het beoefenen van Falun Dafa.

Een paar maanden later wandelde ze door de Foresthill Bridge canyon heen en terug met mij en mijn zus. We hoefden haar niet voort te slepen. Logischerwijs wilde ik dus deze beoefening leren, net als vele tientallen miljoenen mensen in China en over de hele wereld die de verbazingwekkende voordelen ervan hebben ervaren. Het was een onverwacht geschenk, niet alleen voor mijn moeder, maar nu ook voor mij.

Leren hoe je kalm moet zijn

Op mijn twintigste begon ik “Zhuan Falun” te lezen, het belangrijkste boek van Falun Dafa dat de principes uitlegt en hoe je kunt beoefenen. Het boek leerde me hoe ik mijn karakter kon verbeteren door de leidende beginselen van de praktijk te volgen, namelijk waarachtigheid, mededogen en tolerantie.

Sally Appert houdt het boek “Zhuan Falun” omhoog, het hoofdboek met uitleg over de principes van Falun Dafa | Met dank aan Sally Appert

De beoefening onderwijst ook meditatie en een reeks kalme en vredige qigong-oefeningen die de spirituele leringen aanvullen en je helpen je innerlijke energie in balans te brengen. In mijn geval begon ik alleen met het lezen van het boek, maar voordat ik de Falun Dafa oefeningen zelfs maar had beoefend, namen de OCD-symptomen af. Ik begon me beter te voelen en meer controle over mijn geest te krijgen. Voorheen stelde het innemen van medicijnen me in staat te functioneren, maar de symptomen waren nooit echt verdwenen.

Ik was verslaafd aan angst, alsof een deel van mijn vrije wil was weggenomen. Nu voelde ik dat de ziekte echt aan het afnemen was en werd ik vrij. Een paar maanden later begon ik eindelijk met het beoefenen van de vijf sets van oefeningen, inclusief de meditatie. Kort daarna stopte ik geleidelijk met het gebruik van kalmeringsmiddelen omdat ik vond dat ik het niet langer nodig had.

Sally Appert doet de meditatieoefening van Falun Dafa | Met dank aan Sally Appert

Ditmaal had ik geen last van de prikkelbaarheid die ik eerder gevoeld had toen ik vergeten was het medicijn in te nemen. De OCS symptomen kwamen niet terug en er was geen reden om door te gaan met het innemen van medicijnen.

Een beter persoon worden

Een van de eerste dingen die ik van Falun Dafa leerde, was hoe ik mijn houding en karakter kon verbeteren en zelfreflectie kon gebruiken in elk aspect van mijn leven. Ik klaagde bijvoorbeeld altijd over het doen van taken thuis, hoewel ik er niet veel had. Nadat ik de principes van verdraagzaamheid en onbaatzuchtigheid had geleerd, deed ik de afwas, maakte ik de badkamer schoon en hielp met wat mij gevraagd was zonder te klagen.

Sally doet de tweede staande oefening van Falun Dafa | Met dank aan Sally Appert

Op een dag kreeg ik ruzie met mijn vader en gedroeg me respectloos tegenover hem. Toen ik echter dacht aan wat ik had geleerd na het lezen van “Zhuan Falun,” besefte ik al snel wat ik fout had gedaan en maakte mijn excuses bij hem, en zei dat ik onbeleefd was geweest. Hij glimlachte en omhelsde me, en onmiddellijk was het conflict voorbij. Dit was de kracht van zelfreflectie in actie. Ik besefte dat ik er heel anders mee om was gegaan dan in het verleden. Ik was echt aan het veranderen.

Bovendien had ik vaak ruzie met mijn stiefmoeder en kon ik niet goed met haar opschieten, maar Falun Dafa leerde me hoe ik meer compassie kon hebben en ik veranderde mijn houding. Daarna konden we heel goed opschieten. Vanaf toen keek ik bij conflicten altijd naar binnen in mezelf en probeerde ik de principes van waarheid, compassie en verdraagzaamheid te volgen. De resultaten waren geweldig, en de oefening heeft me echt geholpen mijn gemoedstoestand te verbeteren.

Van handicap naar geluk en onafhankelijkheid

Momenteel ben ik 27 jaar oud en ik kan zeggen dat mijn hele leven is veranderd dankzij de kracht van Falun Dafa. Ik herstelde van OCS en ik werk nu voor een elektronicabedrijf als junior accountant. Ik schreef zelfs aan het personeel van de sociale zekerheid en legde uit dat ik niet langer gehandicapt was. Als ik me overweldigd voel, doe ik de Falun Dafa-oefeningen, doe ik de meditatie of lees ik gewoon het boek. Ik ben getrouwd met een man die ook Falun Dafa beoefent. Omdat we ons beiden houden aan waarheid, mededogen en tolerantie, kunnen we heel goed opschieten en worden we zelden boos op elkaar. Ik heb nu een normaal leven, een gelukkig huwelijk en een vredige geest. Het angstige kind dat vroeger in bed lag te piekeren over haar knuffelbeesten is verdwenen. Ik hoop dat dit verhaal zal dienen als een bewijs van het feit dat als je ooit overweldigd bent geweest of last hebt van ontberingen zoals ik had, er altijd hoop is. Het kan op een dramatische manier gebeuren tijdens een reis naar Alaska, zoals het voor mij gebeurde, of door alledaagse gebeurtenissen zoals het terloops lezen van een artikel als dit. Ik hoop dat mijn verhaal meer mensen helpt te leren over de kracht van waarachtigheid, mededogen en tolerantie en hoe het volgen van deze prachtige principes je leven kunnen veranderen. Als je dit artikel leuk vond en wilt dat andere mensen ervan profiteren, deel het dan alsjeblieft. Je weet nooit wiens leven je kunt veranderen met een eenvoudige goede intentie.

Sally Appert en haar moeder in een bos in de Redwood National en State Parks in Californië in 2010 | Met dank aan Sally Appert

Editor’s Note: Falun Dafa is een cultivatiebeoefening van lichaam en geest die waarheid, mededogen en tolerantie leert als een manier om de gezondheid en het morele karakter te verbeteren en spirituele wijsheid te bereiken.

Voor meer informatie over de beoefening of om “Zhuan Falun” te downloaden ga naar: www.falundafa.org. Alle boeken, oefenmuziek, hulpmiddelen en instructies zijn volledig gratis beschikbaar.

 
 
 

Hongkong Epoch Times drukpers aangevallen door hamerzwaaiende indringers

Hongkong Epoch Times drukpers aangevallen door hamerzwaaiende indringers
Vier indringers zijn in de vroege uren van 12 april de drukkerij van de Hongkongse editie van The ...
LEES MEER >
 

Machines kunnen kapot maar de waarheid kan niet gestopt worden

Machines kunnen kapot maar de waarheid kan niet gestopt worden
Beste lezer, Verklaringen als deze schrijven is zelden een leuke taak, want in veel gevallen worden ze geschreven ...
LEES MEER >
 

Epoch Times wint prijs voor beste documentaire op CONTENT Film Festival

Epoch Times wint prijs voor beste documentaire op CONTENT Film Festival
In 2020 heeft het CONTENT filmfestival zich voor de eerste keer vertakt naar nieuws en journalistiek als een ...
LEES MEER >
 

Opinie: ‘Wokeism’ is niet stoer, dat weten Chinezen maar al te goed

Opinie: ‘Wokeism’ is niet stoer, dat weten Chinezen maar al te goed
Laten we beginnen met een waar gebeurd verhaal dat zich in China afgespeeld. Mr. Zhang (een pseudoniem) was ...
LEES MEER >