Nikki Haley vergelijkt Twitter-ban Trump met een daad van Chinese Communistische Partij

Socialmediabedrijven die president Donald Trump verbannen, is iets wat de Chinese Communistische Partij zou doen, zei voormalig ambassadeur van de Verenigde Naties Nikki Haley vrijdag.

“Mensen het zwijgen opleggen, laat staan de president van de VS, is wat er in China gebeurt, niet in ons land”, schreef Haley in een tweet.

Twitter kondigde eerder die dag aan dat het het account van Trump, dat actief was sinds hij in 2016 aantrad, definitief zou verwijderen. Het bedrijf beweerde dat zijn recente tweets aanzetten tot geweld.

Trump beschuldigde Twitter ervan “de vrijheid van meningsuiting te verbieden” en samen te werken “met de Democraten en radicaal-links bij het verwijderen van mijn account van hun platform, om mij en jullie, de 75.000.000 geweldige patriotten die voor mij stemden, het zwijgen op te leggen.”

Trump zei dat zijn team aan het onderhandelen is met concurrenten van Twitter en overweegt om in de nabije toekomst een eigen platform te bouwen.

Facebook verbande Trump ook, althans voor de rest van zijn termijn.

Twitter CEO Jack Dorsey getuigt op afstand tijdens een hoorzitting om de hervorming van Sectie 230 van het Communications Decency Act te bespreken met grote technologiebedrijven in Washington op 28 oktober 2020. (Greg Nash/Pool/AFP via Getty Images)

Haley diende onder Trump als ambassadeur bij de Verenigde Naties en daarvoor was ze gouverneur van de Amerikaanse staat South Carolina. Haley heeft samen met anderen een sterke reactie gegeven op het verbod.

Jason Miller, een campagneadviseur van Trump, zei dat grote technologiebedrijven Trump-supporters willen “verbannen”. “Als je denkt dat ze hierna niet achter jou aangaan, heb je het mis”, schreef hij op Twitter.

Het verbannen van de president “is de grootste fout” die Jack Dorsey, de CEO van Twitter, “en de fascisten van Silicon Valley hebben ooit gemaakt”, voegde Sebastian Gorka toe, een voormalige assistent van Trump.

Twitter verbande ook een aantal anderen, waaronder advocaat Sidney Powell en Trump’s voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn.

Sommige Twitter-gebruikers verlieten het platform vrijwillig na de golf van verboden, zoals radiopresentatoren Mark Levin en Rush Limbaugh. Ze drongen er bij mensen op aan om over te stappen naar Parler, dat sterkere bescherming biedt tegen de vrijheid van meningsuiting dan Twitter.

Parler werd vrijdag uit de Google Play Store verwijderd door de techgigant en Apple dreigde het ook te verwijderen, tenzij het bedrijf strengere moderatiepraktijken introduceerde.

Door Zachary Stieber
Origineel op 9 januari 2021 gepubliceerd op The Epoch Times: Nikki Haley Likens Trump Twitter Ban to Act of Chinese Communist Party

 
 
 

Ideologisch groeperen duwt Amerika in de richting van totalitarisme: waarschuwing van experts

Ideologisch groeperen duwt Amerika in de richting van totalitarisme: waarschuwing van experts
Nieuws Analyse De vorming van een totalitaire staat is in Amerika bijna voltooid nu de machtigste spelers uit ...
LEES MEER >
 

VS verbiedt alle import van katoen en tomaatproducten uit Xinjiang in de strijd tegen dwangarbeid

VS verbiedt alle import van katoen en tomaatproducten uit Xinjiang in de strijd tegen dwangarbeid
De V.S. kondigde op 13 januari aan dat ze alle invoer van katoen- en tomatenproducten uit de Chinese ...
LEES MEER >
 

83 wereldmerken verbonden aan dwangarbeid in China – Benedict Rogers

83 wereldmerken verbonden aan dwangarbeid in China – Benedict Rogers
In China zien we afgedwongen bekentenissen op televisie, een staat die massaal toezicht houdt, het doden van Falun ...
LEES MEER >
 

Amazon verwijdert Parler van zijn webhostingdienst

Amazon verwijdert Parler van zijn webhostingdienst
Parler weert een andere poging af om zijn sociale-media-netwerk af te laten sluiten nadat Amazon zei dat het ...
LEES MEER >